Paraziták kétéltűekben


Egyre északabbra terjednek a paraziták MTI A tanulmány a baktériumok, gombák, vírusok és férgek okozta vadvilági betegségek fokozott terjedését vetíti elő a következő öt évtizedre.

Pinworm orvosságok az emberek számára pinworms felnőtt gyógyszereket kezel

Az amerikai Notre Dame Egyetem munkatársa, Jason Rohr szerint ennek komoly hatása lehet az emberekre is. Éppen ezért a saját egészségünkre paraziták kétéltűekben gondolnunk kell, amikor olyan paraziták kétéltűekben olvasunk, amelyek eredményei azt sugallják, hogy megszaporodhatnak a fertőző betegségek a vadállatok körében" - mondta a szakember, aki a paraziták kétéltűekben társszerzője volt.

aki megtisztította a parazitákat váltani inget pasziánszban

A klímaváltozás hatására már most növekedés tapasztalható a vadvilágot érintő betegségekben és paraziták kétéltűekben emberek meg is fertőződnek a vadvilági eredetű betegségekkel, ahogy az a Covid esetében is látható. A tanulmány szerint a hideghez szokott állatfajoknál a környezetük melegedése, míg a meleghez szokottaknál az élőhelyük lehűlése növeli a betegségek kockázatát.

A szakemberek világszerte élő csaknem szárazföldi és édesvízi állatfaj több mint vadon élő populációjára vonatkozó adatokra alapozták a tanulmányukat.

émelygő lehelet pinworm emberekben él

A kutatók régi éghajlati adatokat és a következő öt évtized lehetséges klímaforgatókönyveit felhasználva vázolták fel a paraziták által terjesztett vadvilági betegségek paraziták kétéltűekben terjedését. A jelenlegi szén-dioxid-kibocsátás és melegedési ütem mellett a paraziták elterjedtségének "hirtelen" megugrása várható a magas földrajzi szélességeken és magas tengerszint feletti magasságokban, néhányuk akár megkétszereződhet re számos északi és hegyi területen.

Amennyiben a felmelegedés lassul, akkor "jóval kisebb növekedésre lehet számítani a vadvilágot érintő fertőző betegségekben".

parazita fekély a lamblia és a paraziták tünetei

A legnagyobb veszélyben a hidegvérű állatok - köztük kétéltűek, halak és rovarok - vannak, amelyek nem tudják szabályozni a testhőmérsékletüket, hogy alkalmazkodjanak a melegedő környezethez. A hideg éghajlaton élő emlősök részben parazita a test tüneteiben tudják védeni a hőstresszt a testhőmérsékletük szabályozásával.

paraziták teljesítménye hogyan lehet meghatározni a paraziták jelenlétét az emberi testben

Az emlősöket megfertőző olyan paraziták, mint a kullancsok azonban gyorsabban fognak fejlődni és szaporodni a meleg környezetben.