Giardiasis tünetei


Az emberi szervezetben viszonylag könnyen megtelepedik, és az esetek egy részében, felnőtteknél nagyjából felében, gyermekekben még giardiasis tünetei is nagyobb arányban okoz hasmenést.

giardiasis tünetei a pinwormok tünetei felnőtteknél

Egyfajta népbetegségről van szó: ez a felszívódási zavaroknak, a tartós hasi panaszoknak, a tartós hasmenésnek, és gyerekeknél olykor a fejlődésbeli elmaradásnak is az egyik oka. A kórokozó panaszokat főképp a gyerekeknél okoz, a felnőttek gyakran tünetmentesen esnek át a fertőzésen.

A Giardia természetes vizekben való előfordulását 15 százalékosra teszik, míg az általa okozott betegség gyakorisága nagyban függ az egyes területek higiéniai viszonyaitól. Magának a kórokozónak az emberi szervezetben való jelenlétét Kelet-Európában százalékosra becsülik, de például Olaszországban van 11 százalékos megjelenésről szóló adat is.

giardiasis tünetei parazita öngyilkos merénylő

Az előfordulási arány a rossz higiéniás körülmények között élőknél mindenképp magasabb, akár 20 százalékos is lehet. Van, aki a kórokozót tartósan is hordozza.

giardiasis tünetei milyen típusú emberi körömféreg

Egy pár évvel ezelőtti vizsgálat alapján ki lehet mondani azt is, hogy évente ezer emberből húszan betegszenek meg. Professzionális teszt.

giardiasis tünetei paraziták oka